november 2012

Takk!

Takk for alle de fine kommentarene! Det setter vi stor pris på! :D Vi føler at det er flere som bryr seg!
Når ikke media og Norge må HJELPE!

Barnetuberkulose er en kronisk krise som ikke når nyhetsoverskriftene. Nettopp fordi det dør barn hver eneste dag mister barna ?nyhetsverdi?. Sykdommen er nærmest utryddet i Norge, men vi glemmer at tuberkulose fortsatt er et stort problem i andre land. Barn som lever med tuberkulose, kan ikke kjempe sin egen sak og må bli mye høyere prioritert både i norsk utviklingspolitikk og globale helsetiltak. For å få til det, må folk engasjere seg.

Norge må kreve at Verdens helseorganisasjon gir instruksjoner til produsenter om hvordan de kan lage en riktig dosert pille til barn, og at produsenter investerer i den anbefalte medisinen. Norge må utøve press og stimulere til forskning og utvikling av diagnose metoder rettet mot barn.Bilder:

 

Vi blir glade om du kommenterer din mening om bildene!

 

Mvh

Barnikriser.

18.11.2012

Er det dette der vil HA?

Håper dere vil følge bloggen våres.

Del gjerne innleggene videre! 

Lik gjerne siden våres på Facebook HER! 

 

Mvh

Barnikriser

Hvordan tuberkulose smittes.

Tuberkulose smittes når en som har tuberkulose puster og da kommer den bakterien inn i munnen eller nesen på et annet menneske,som da gjør så flere og flere blir smittet og får denne forferdelige sykdommen.

Man får tuberkulose først og fremst i lungene. Infeksjonen kan spres derfra med blodet til alle organer i kroppen. 

Hva merker man når man har blitt smittet?

Typiske symptomer på tuberkulose er hoste og oppspytt. Ved fremskreden sykdom: blodig oppspytt, trøtthet, dårlig appetitt, vekttap, eventuelt feber og svette om natten.

                                                       

 Hvor i verdan kan man bli smittet?

Overalt hvor mennesker ferdes. Tuberkulose er fortsatt en svært alvorlig og dødelig infeksjonssykdom, som forårsaker 3 millioner dødsfall i året på verdensplan. Verst er utbredningen i Afrika sør for Sahara og i Sørøst-Asia. Øst-Europa har høyere forekomst enn Vest-Europa. Skandinavia har den laveste forekomsten i verden.Trykk gjerne "like" om du bryr deg ♥

Mvh

Barnikriser.

Tusen takk for opmerksomheten!

Vi vil takke alle som har vært inne på bloggen vår! Takk for komentarene. Nå er det enda flere som vet om denne glemte krisen og vi er veldig glade for at den er spredd enda mer! :D
Våres meninger!

Jeg mener at nyhetene burde legge mer vekt på slike saker! Barn som dør av tuberkulose og foreldrene som ikke har penger eller får tak i hjelp eller legehjelp, de får ikke gjort noe med det! Foreldrene må føle seg hjelpeløse! Heldigvis er det noe som heter leger uten grenser, og selv om nyhetene ikke har gitt de sakene oppmmerksomhet drar de dit og hjelper. Gir medisiner og omsorg! Tenk om vi hadde hatt det sånn!

Der det skjer ting er media. Som hvis det har vært et jordskjelv i et fattig land kommer media dit, og alle gir dem oppmerksomhet! Vi i Norge er veldig flinke til å sende penger! Da får de mat og medisiner. De får opmerksomhet!

Hvis vi klarer å få nok opmerksomhet til denne glemte krisen, vil media bry seg, og barna får oppmerksomhet! Hvis vi bryr oss, følger media og lager saker om dette! Da er det mange færre i verden som dør av tuberkulose!

Komenter gjerne og si din mening! :D

 

Mvh

Barnikriser 

Årsaken til tuberkulose

Årsaken til dette er at den behandlingen som er gitt, ikke er riktig. Andre igjen fullfører ikke behandlingen. En årsak til økningen tuberkulose er at de programmene man hadde ikke lengere fungerer mange steder. Ved sammenbrudd ble det nemlig lite penger til de tiltak som var i verksatt. Dette skyldes økt innvandring for land med høy forekomst og fortsatt utbredelse av HIV / AIDS. Tuberkulose er den vanligste dødlige sykdommen i verden av alle smittsomme sykdommer når det gjelder personer over 5 år. 

 

Vi kan ikke la dette skje (bilder)

Stolpediagrem over tuberkulose i andre land

                  

 

Over har kan dere se hvordan tuberkulose er i andre land.

Mvh

Barnikriser

Litt om turberkulose(TB)

Turberkulose er tidligere kalrt tæring. Turberkulosen er en sykdom som forårsaker av bakteriene Mycobacterium tuberculosis. Bakteriene kan angripe en hvilke som helst del av kroppen, men det sngriper som regel lungene. Turberkulose er en frykt for mange mennesker og det tar livet av mange mennesker. Rundt to milioner mennesker dør av det hvert år. På 1940 tallet oppdaget forskere de første av flere medisinder som kunne behandle turberkulose. Turberkulose sprer seg ved luftsmmitte fra en person til en annen. Turberkulose blir spredd til luften når en person med turberkulose nyser eller hosterm og personen rundt puster inn luften, dette kalles dråpesmitte. Når bakterien blir smittet til lungene kan bakterien vokse opp der. Derfra kan bakterien via blodet vandre til andre deler av kroppen slik som nyrer, ryggmarg, hjerne osv.. 

 

 

   

Stakkars liten gutt, vi mennesker i Norge blir bare irritert av en flue!

 Tuberkulose i verden 2009

Mvh

Barnikriser

LIK & DEL

Tuberkulose

Fattige mennesker i land med dårligere helsetjenester har ikke tilgang til den samme behandlingen og barn er spesielt utsatt for turberkulose. Barn i fattige land land trenger tester og medisiner som er tilpasset barnets behov og doms virkelighet. Ingen av delene finnes i dag. Turberkulose hos barn er glemt av både narsjonale myndighetene og legemiddelindustrien. Tuberkulose smitter ved bakterier som sprer seg via nysing eller hoste, smitten sprer derfor raskt der mennesker bor trangt. Sykdommen kan påvises gjennom en spyttprøve i et mikroskop, men fordi små barn ikke kan hoste opp slim på komando er det lite verdt.
Hva er tuberkulose?

Heisann!

Nå skal vi fortelle om hva tuberkulose er.

Tuberkulose er en sjelden sykdom i Norge. Bare vel 300 personer per år blir syke. I Norge får de behandling og overlever, men på verdensbasis dør årlig 1,4 millioner av denne fullt helbredelige sykdommen.Tuberkulose er en sykdom som skuldes bakterien Mycobacterium tuberculosis. Symdommen opptrer som oftest i lungene, men kan også ramme alle andre organer i kroppen. Bare en av to som smittes av tuberkulose utvikler sykdommen. Det avhenger av hvor hissig bakterien er, og hvor god motstanskraft den smittede har.

1,4 millioner dør unødvendig hvert år.

Vi regner med at 1/3 av alle menneker i verden hhar tuberkelbakterien i kroppen. Hos de aller fleste av oss forblir den i en slags dvaletilstand. Om immunforsvaret svekkes, kan den våkne til liv. Nesten 8,8 millioner mennesker blir syke hvert år. 1,4* millioner dør. Langt de fleste kunne ha blitt reddet dersom de hadde kommet til behandling.

 Det er vel ikke sånn vi vil ha det?

 

Del gjerne innleget videre.

Vi hadde satt stor pris på om dere liker facebook siden våres http://www.facebook.com/Barnikriserbloggno

 

Mvh

Barnikriser

 

 

Dette trenger oppmerksomhet!

Barnetuberkulose er en kronisk krise som ikke når nyhetsoverskriftene. Nettopp fordi det dør barn hver eneste dag mister barna ?nyhetsverdi?. Sykdommen er nesten

utryddet i Norge, men vi glemmer at tuberkulose fortsatt er et stort problem i andre land. Barn som lever med tuberkulose, kan ikke kjempe sin egen sak og må bli mye høyere prioritert både i norsk utviklingspolitikk og globale helsetiltak. For å få til det, må folk engasjere seg.

Norge må kreve at Verdens helseorganisasjon gir instruksjoner til produsenter om hvordan de kan lage en riktig dosert pille til barn, og at produsenter investerer i den anbefalte medisinen. Norge må utøve press og stimulere til forskning og utvikling av diagnose metoder rettet mot barn.

Sykdommen tuberkulose

Tuberkulose smitter med luftsmitte eller fjerndråpesmitte. Og bakterien sprer seg via nysing eller hoste. Smitten sprer seg derfor raskest der mennesker bor trangt.

En tredjedel av verdens befolkning bærer tuberkulosesmitten i seg. Heldigvis blir de aller fleste av disse ikke syke, fordi kroppens immunforsvar holder bakterien i sjakk. Men hvis immunforsvaret svikter, kan bakterien spre seg. Underernærte og folk som har andre ubehandlede infeksjoner, er derfor spesielt i faresonen.

De vanligste symptomene på tuberkulose er hoste, avmagring og feber. Ved slike symptomer må pasienten behandles med en kombinasjon av antibiotikamedisiner over seks måneder. Dette er en krevende behandling, særlig i områder hvor nærmeste lege eller helsesenter er milevis unna.

Det er svært vanskelig å diagnostisere barn med tuberkulose; altså å finne ut med sikkerhet at de har sykdommen.

Sykdommen kan påvises gjennom en spyttprøve i mikroskop, men fordi småbarn ikke kan hoste opp slim på kommando, er metoden ofte lite verdt. I tillegg har de fleste barn former for tuberkulose som er vanskelig å diagnostisere fordi de har få bakterier i lungene. For barn som i tillegg har hiv, er det ekstra vanskelig å se bakteriene i mikroskopet.

 

Mvh

Barnikriser

Tuberkulose: Film

 

Det er ikke vi som har laget denne filmen.

 

 

Mvh

Barnikriser

 

Tuberkulose dreper 130.000 barn hvert år

I Norge er tubrkulose en sykdom som tilhører fortiden. Men i fattige land dør barn av det, der har de ikke tilgang til medisiner.Image and video hosting by TinyPic +Venneforespørsel

Velkommen til bloggen om Glemte Kriser! Vi er fire ungdommer som skal blogge for dere litt frem i tid om Glemte Kriser.

Design av:


Ingvild Aasheim
hits